Terlingerhoeve - Naar de homepagina
 
 

Inscripties

In het muurwerk boven de poort staat de inscriptie: B.F.M.F./ 1852, voorts 2 platte siervazen en de inscriptie: J + F/1896. In de gevel van de grote schuur een steen met de naam: B FRIJNS.

3 generaties

In vroeger jaren was het een kapitale, gesloten hoeve met het woonhuis links van de, door een grote rondboogpoort, toegankelijke binnenplaats of cour. Het geheel is opgetrokken in bakstenen, die ter plaatse werden gebakken in een zelfgemaakte oven. Deze oven stond op het land tegenover de boerderij. Het linker deel is het oudste gedeelte van de hoeve. Hier bevindt zich het woonhuis met kelder en verdieping. Dit gedeelte is later naar achteren toe verlengd. U kunt dit nog zien aan het verschil in stenen. Dit gedeelte doet nog steeds dienst als woonhuis van de eigenaars, Elian en Jean Wouters. Jean Wouters is op de boerderij geboren. De schuren, respectievelijk een doorrijschuur achter op de hof en een langdeelschuur als rechter afsluiting zijn uit een latere periode. Van deze ruimtes zijn in 1995 vakantiewoningen gemaakt, waarbij de buitenmuren zijn blijven staan en dus nog zeer authentiek zijn. De dakconstructie wordt gevormd door de nog originele essenhouten binten die in de vakantiewoningen nog zichtbaar zijn.

100 jaar gemend landbouwbedrijf

Het Recreatie Landgoed “Terlingerhoeve” is een carré-boerderij die dateert uit 1852. De boerderij - die al 3 generaties lang wordt beheerd door de familie Wouters - was meer dan 100 jaar lang een gemengd landbouwbedrijf met melkkoeien, varkens en akkerbouw. Sinds enkele jaren doet het gebouw dienst als vakantiecomplex waarbij de huisweide en voormalige potstal met kleinvee ook toegankelijk zijn voor onze gasten.

 

Zoek en boek uw vakantiewoning

Uw aankomstdatum:

Lengte van verblijf:

Aantal personen:

Aantal slaapkamers:

Uitbreiding 2013

Anno 2013 zijn er nieuwe vakantieappartementen realiseerd en is het complex tot een landgoed verbouwd. Nieuwe hoogstambomen, een poel en grasland  tot ver om de hoeve dragen bij dat er optimaal gerecreeerd kan worden.