Terlingerhoeve - Naar de homepagina
 
 

Zoek en boek uw vakantiewoning

Uw aankomstdatum:

Lengte van verblijf:

Aantal personen:

Aantal slaapkamers:

Fietsen huren?

Wij helpen u graag verder. Alle soorten fietsen kunnen gehuurd worden en worden bezorgd bij onze hoeve. Wij hebben zelf twee electrische fietsen te huur. Vraag naar de mogelijkheden.

Uw fiets schoonmaken en stallen?

Fietsen kunnen worden schoongemaakt en afgespoten. Ook hebben wij voldoende ruimte om fietsen te stallen, op eigen risico.

Paradijs voor wandelaars en fietsers

Verscholen tussen de heuvels in de vallei van de beek de Noor, biedt Noorbeek de wandelaar en de fietser zeer verrassende panorama's. U wandelt er zó de prachtige Belgische Voerstreek binnen. Door de ligging in het dal lopen de invalswegen van het dorp via steile hellingen (gemiddeld 10%) wat dit een uitdaging maakt voor de wielersport. Noorbeek was al verschillende keren het toneel voor het Nederlands kampioenschap Mountainbike. Ook wordt er jaarlijks de Amstel Gold Race gereden en was Zuid-Limburg al onderdeel van de Tour de France.

Meest traditierijke dorpje van Zuid-Limburg

Vanuit onze hoeve kijkt u uit op het zuidelijkste puntje van het heuvelachtige Limburg, de buurtschap Terlinden. De hoeve ligt midden in een prachtige omgeving die zeer geliefd is bij wandelaars en fietsers. Terlinden maakt deel uit van de gemeente Noorbeek. Noorbeek wordt terecht het meest traditierijke dorpje van Zuid-Limburg genoemd. Historisch zijn het dorpsplein (d'r Pley), het 13e eeuwse kerkje, devotiekapel van de patrones Heilige Brigida en de stokoude plataan. Noorbeek is tevens rijk aan wegkruisen. We tellen er zo'n 60. Alle kruisen zijn verschillend qua achtergrond, betekenis, bouw en uitstraling.

Wandelen met gediplomeerd landschapsgids

Voor individuele wandelaars en groepen. Startplaats, afstand en duur in overleg.

Ik ben door IVN opgeleid tot landschapsgids voor het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Ik neem u mee naar plekjes waar u vaak nog de charme van een oorspronkelijk stukje Limburg met een opvallende gemoedelijkheid kunt ervaren. Door mijn kennis over flora, fauna, cultuurhistorie en het ontstaan van het landschap kan ik u nog meer laten genieten van dit uniek en afwisselend landschap.

Een onderbreking voor een koffiepauze of lichte lunch? Ook daarvoor weet ik leuke adressen.

De Eifel (D), de Ardennen (B) met haar schitterende Hoge Venen en de Voerstreek (B) liggen op korte afstand. Ook in deze gebieden wil ik graag uw gids zijn. Het begeleiden van fietstochten behoort ook tot de mogelijkheden.

www.beleefhetlandschap.com

   06 54 76 32 05

   06 54 76 32 05

  wandelharrie@mail.com                          

Wandelroutes en Fietsroutes

Bent u op zoek naar wandel of fietsroutes? Vraag ons erna en wij helpen u graag verder. Wij wandelen en fietsen immers ook graag in onze vrije tijd.